Main Menu
Studii Biblice
Ruga 2012
Articole
Pagini
Adauga stire

Toate stirile
Topics

Cauta

Uniunea Romana

Conferinta Banat

Muntenia

Moldova

Oltenia

Transilvania de Sud

Transilvania de Nord


RADIO

Media pe Internet
Partituri Online


Admin login
Admin login

Website

Recomanda

Jocuri Biblice

Ajuta Intercer prin donatia ta!
Vizitati site-ul MARANATHA!
Societatea Pilgrim
Sola Scriptura - Studiul Bibliei

Welcome to AZS-Romania
Gandul saptamanii: Daca cineva isi intoarce urechea ca sa nu asculte Legea, chiar si rugaciunea lui este o scarba! Proverbele 28, 9
Urmariti pacea cu toti si sfintirea fara care nimeni nu va vedea pe Domnul! Evrei 12-14


Pacatul barfei ...
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:56   Printable Version

writings Sa nu umbli cu barfeli in poporul tau. Sa nu te ridici impotriva vietii aproapelui tau. Eu Sunt Domnul. (Levitic 19:16)

Unul din pacatele foarte putin predicate si din nefericire prea mult practicate chiar de crestini este barfa. Deseori avem tendinta sa desconsideram acest pacat considerandu-l doar un viciu, un obicei rau, o slabiciune... Dar Biblia ne spune in nenumarate randuri ca barfa este un pacat. Este pacatul cel mai des intalnit atat in afara bisericilor cat si in interiorul acestora, oricare ar fi ele. Daca am fi obiectivi am recunoaste ca „Sora Barfa" frecventeaza toate bisericile. Cineva a fost destul de inspirat sa transpuna pe hartie o prezentare personala a personajui acesta numit Barfa:

Va mai amintiti de mine. Numele meu este Barfa. Eu nu am nici o lege si nici nu mi-e frica de nici o lege. Eu ucid fara sa folosesc nici o arma de razboi. Zdrobesc inimi si ruinez vieti. Sunt deosebit de vicleana si perversa. Cu cat imbatranesc puterea mea in loc sa scada, creste. Cu cat sunt pomenita mai mult cu atat credibilitatea mea creste. Am trecere la toate paturile sociale... sunt prezenta atat in casa saracului, cat si in cea a bogatului, atat in bordei cat si in palat. Cel mai bine ma simt insa in biserica.... Acolo par atat de nevinovata si de bine intentionata si totusi acolo reusesc sa provoc cele mai mari ravagii.

Victimile mele sunt condamnate pieirii si oricat ar vrea sa se protejeze impotriva mea, nu reusesc, deoarece, ascunsa sub masca anonimitatii si a confidentialitatii, eu nu am nici nume, nici fata pentru a putea fi recunoscuta.... Este practic imposibil sa mi se dea de urma. Cu cat vei incerca mai mult sa ma prinzi cu atat voi deveni mai invizibila.

Eu nu am nici un prieten adevarat... Pe toti cei cu care m-am intovarasit dupa ce m-am folosit de ei pentru a fi carata in spate, i-am distrus rand pe rand. Odata ce reusesc sa arunc o pata pe reputatia cuiva, aceasta persoana nu mai e niciodata ceea ce a fost. Am reusit chiar sa rastorn guverne, sa distrug casatorii, sa ruinez carierele multora, cauzand insomnii, certuri si dureri de cap. Daca nu pot distruge, ma multumesc si doar sa trezesc suspiciune si astfel obiectivul meu e pe jumatate atins. Iti reamintesc din nou, numele meu este Barfa si iti stau la dispozitie cu placere oricand...

Barfa a fost dintotdeauna o problema pentru orice comunitate, iar Biblia consemneaza acest lucru si avertizeaza asupra pericolului acestei practici. Barfa a fost o problema in Israel (Lev. 19:13), in biserica primara (Rom. 1:30, 32), continua sa fie o problema in biserica actuala, fie ea romana sau americana, si va continua sa ramana o problema pana la sfarsit, deoarece Biblia ne spune ca in zilele de pe urma, oamenii vor fi clevetitori (2 Tim 3:3). Este bine deci sa ne oprim asupra acestui subiect (chiar daca un studiu al acestui subiect poate fi deranjant pentru unii) si sa observam cateva lucruri despre barfa care ne vor ajuta sa nu cumva sa ne pomenim cazuti in plasa acesteia.
Sursa: http://www.clipa.com/a1645-Pacatul-Barfei.aspx
Rev. Dr. Crinisor Stefan, Biserica "Emanuel", Anaheim, CA

Comments  ( 0 )   (Read: 24 times)
Definitia Barfei
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:48   Printable Version

writings Prin barfa intelegem nu numai a spune minciuni despre cineva, sau a vorbi de rau pe cineva, ci a spune chiar un lucru adevarat despre acea persoana, insa cu intentii rele. O definitie a barfitorului ar suna in felul urmator: barfitorul este acea persoana care in nici un caz nu ar recurge la minciuni daca adevarul ar face ravagii si mai mari persoanei despre care vorbeste.
E nevoie aici insa de o specificare si anume faptul ca nu este barfa atunci cand din dragoste pentru Casa Domnului (Biserica) si din dorinta de redresare spui pastorului sau preotului ceva despre cineva din biserica. Un exemplu biblic concludent in acest sens il gasim in 1 Corinteni 1:10-11.
Va indemn, fratilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, sa aveti toti acelasi fel de vorbire, sa n-aveti desbinari intre voi, ci sa fiti uniti in chip desavarsit intr-un gand si o simtire. Caci, fratilor, am aflat despre voi de la ai Cloei, ca intre voi Sunt certuri.
Vedem aici ca Pavel nu spune „v-au barfit ai Cloei". Acesti oameni au fost pur si simplu ingrijorati de ceea ce se intampla in biserica din Corint si de aceea au apelat la persoana potrivita si anume la Apostolul Pavel, fondatorul acestei biserici.
Unul din termenii grecesti folositi pentru barfa (clevetire) e – diabolos (2 Tim. 3:3, Tit 2:3). Cei ce sutem familiarizati cu Scriptura stim ca numele Diavol vine de la grecescul „diabolos" care inseamna „defaimator, acuzator". Trebuie sa realizam ca ori de cate ori suntem ispititi sa barfim pe cineva riscam sa fim un diabolos. De fapt John Wesley, fondatorul Miscarii Metodiste spunea: „dintre toate formele de barfa existente cea din biserica este cea mai urata... deoarece face slujba Diavolului‚ in numele Domnului." Se spune ca si Satana are o Evanghelie, iar in aceasta evanghelie si-a scris si el fericirile, incercand sa imite Fericirile din Matei 5.

Comments  ( 0 )   (Read: 30 times)
Barfa
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:47   Printable Version

writings Barfa este opusul linguselii. Cand lingusim pe cineva ii spunem in fata ceea ce nu i-am spune pe la spate. Cand barfim pe cineva, spunem in spatele lui ceea ce nu-i spunem in fata.
Se pune insa intrebarea: Cum putem totusi sa recunoastem ce e barfa si ce este doar o simpla informatie. De unde putem sa ne dam seama ca ceea ce am auzit de la cineva nu trebuie transmis mai departe. Ce constituie o barfa? Cea mai buna definitie a barfei este dupa parerea mea urmatoarea: Cand auzi ceva ce-ti place, despre cineva de care nu-ti place.
Ce-i drept, n-ar trebui sa ne displaca de nimeni

Comments  ( 0 )   (Read: 27 times)
De ce barfim?
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:42   Printable Version

writings a) Din invidie – invidia este probabil motivul din spatele barfei. Suntem invidiosi ca cineva are o casa mai frumoasa, masina mai buna, copii mai cuminti, pentru ca acea persoana canta mai bine, predica mai bine, sau are o slujba mai buna. Din invidie contemporanii lui Ieremia au inceput sa-l barfeasca pe acesta.

„Atunci ei au zis: „Veniti, sa urzim rele (sa inventam acuzatii false) impotriva lui Ieremia! Caci doar nu va pieri Legea din lipsa de preoti, nici sfatul din lipsa de intelepti, nici cuvantul din lipsa de prooroci. Haide sa-l ucidem cu vorba, si sa nu luam seama la toate vorbirile lui!"

Jeremiah 18:18

b) Pentru a ne simti superiori – este asa de usor sa discreditam pe altii pentru a ne ridica pe noi insine. De multe ori pentru a ne scuza slabiciunile sau esecurile personale ne pomenim zicand „lasa ca nici el nu e mai bun." Un exemplu biblic gasim in cea de-a treia epistola a lui Ioan unde Diotref, dorind intaietatea barfea pe Ioan si colaboratorii sai.

Am scris ceva Bisericii, dar Diotref, caruia ii place sa aiba intaietatea intre ei, nu vrea sa stie de noi. De aceea, cand voi veni, ii voi aduce aminte de faptele pe care le face, caci ne cleveteste cu vorbe rele. (3 Ioan 1:9)

c) Din dorinta de acceptare – cand vrem neaparat sa intram intr-un anumit grup, ne conformam acelui grup si astfelsubiectele de discutie ale acelui grup devin subiectele tale. De obicei se discuta despre cel ce tocmai a parasit grupul. Trebuie insa sa nu uitam ca acea persoana a parasit grupul pentru acelasi motiv pentru care tu esti acceptat in grup. In curand vei fi tinta barfelor celor din grupul in care te-ai alaturat. Unii oameni pentru a fi acceptati ca prietenii cuiva vor fi gata sa divulge unele secrete, sau sa spuna neadevaruri despre un alt prieten: „O, daca ai stii ce a zis prietenul tau despre tine!" In Proverbe 16:27 gasim scris: „Omul stricat pregateste nenorocirea, si pe buzele lui este ca un foc aprins. Omul neastamparat starneste certuri, si paratorul dezbina pe cei mai buni prieteni."

d) Din dorinta de a atrage atentia asupra noastra – cand stii un secret pe care nimeni nu-l stie si-l divulgi atragi atentia asupra ta – „oi fi eu mai neinsemnat, dar stiu multe!"

e) Din dorinta de razbunare – ai fost prieten cu cineva, totul a mers perfect pentru o vreme, ati avut atatea lucruri in comun...dar ceva s-a intamplat si relatia s-a racit... Poate ti s-a parut ca acesta ti-a gresit si acum te-ai decis sa te razbuni. Astfel incepi sa-l barfesti pe acela pe care poate l-ai lingusit atata vreme... Ce trist e ca in loc sa consideri acea prietenie o perioada binecuvantata in care te-ai bucurat de compania prietenilor tai, stergi cu buretele peste tot ceea ce a fost frumos si arunci o pata peste cei prin, si cu care Dumnezeu te-a binecuvantat.
Sursa: http://www.clipa.com/a1645-Pacatul-Barfei.aspx

Comments  ( 0 )   (Read: 27 times)
...eu nu barfesc...
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:38   Printable Version

writings „Eu doar spun ce este adevărat, eu nu bârfesc!”
Astăzi am făcut studiu si am ales un subiect sensibil – vorbirea de rău. Drept suport am găsit un set de versete despre vorbire (bârfă și le-am analizat pe fiecare. Am rămas mirat cât de ușuratic luam vorbirea, secretele, sinceritatea și încrederea care mi-o acordau unii. Sunt sigur că standartele lui Dumnezeu sunt diferite de ale mele, însă tot ce doresc este să ajung la standartele prezentate de Dumnezeu, și aș vrea ca vorbirea mea să fie una fără reproș. Una din concluziile la care am ajuns este că dragostea știe să ierte și să uite, pe când lipsa acesteea vede bârfa, vorbele rele motivate. Iată versetele cu pricina:
Proverbe 16:28 „Omul neastâmpărat stârneşte certuri, şi pârâtorul dezbină pe cei mai buni prieteni.”
– omul neastâmmpărat (cu gând rău) stârnește certuri; orice gând rău duce la certuri.
– pârâtorul (defăimătorul) dezbină pe cei mai buni prieteni; pârâtorul este cel care vorbește de rău.
Cel care gândește rău acela și vorbește de rău. Acțiunile lui sunt acestea: defaimă (pe nedrept, nu uită greșelile din trecut și le reamintește) și stârnește certuri.
A stârni certuri înseamnă a aduna aliați,a lucra necinstit cu un scop – să strice numele cuiva.
În contrast: „Proverbe 19:11 Înţelepciunea face pe om răbdător şi este o cinste pentru el să uite greşelile.”
Proverbe 25:23 „Vântul de miazănoapte aduce ploaia, şi limba clevetitoare aduce o faţă mâhnită.”
De fiecare dată o limbă clevetitoare aduce o față mâhnită, așa cum și vântul aduce ploaie.
Mâhnită= descurajată.
Clevetirea aduce tristețe, găsește motive să vorbească de rău, să bârfeasacă.
(Proverbe 18:8 „Cuvintele bârfitorului sunt ca prăjiturile: alunecă până în fundul măruntaielor.”)
Bârfa place celui ce o spune și celui ce o ascultă, însă aduce întristare și deznădejde.
Biserica sau echipa poate să își piardă motivarea din cauza bârfelor, descurajărilor, vorbirii pe la spate și amintirea greșelilor din trecut.
Dumnezeu iartă și uită și dă aceeași șansă, chiar dacă consecințele nu le îndepărtează („Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.”(1 Ioan 1:9)).
Iertarea merge mână-n mână cu uitarea. Este corect să uiți să nu mai amintești.
Romani 16:17-18 (Vă îndemn, fraţilor, să vă feriţi de cei ce fac dezbinări şi tulburare împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei. Căci astfel de oameni nu slujesc lui Hristos, Domnul nostru, ci pântecelui lor; şi, prin vorbiri dulci şi amăgitoare, ei înşală inimile celor lesne crezători.)
– să ne ferim de cei ce fac dezbinări și tulburare împotriva învățăturii primite;
– să ne depărtăm de ei;
– înșeală pe cei lesne crezători;
-înseală cu vorbe dulci și amăgitoare;
– atacă învățătura;
-slujesc pântecelui lor;
– nu slujesc lui Hristos;
Este important să cunoști credința creștină în detalii, fundamental.
Psalmul 15:1-3 „1 Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt?
2 – Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu şi spune adevărul din inimă.
3 Acela nu cleveteşte cu limba lui, nu face rău semenului său
şi nu aruncă ocara asupra aproapelui său.” Va locui în Cortul lui Dumnezeu : – cel ce umblă în neprihănire – spune adevărul din inimă.
Constrast : nu clevetește, nu face rău aproapelui său și nu aruncă ocara asupra aproapelui său (nu dă vina pentru consecintele alegerii lui pe aproapele său).
A cleveti înseamnă a nu spune adevărul ...

Comments  ( 0 )   - Read more - (Read: 26 times)
Fericirile din evanghelia Satanei
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:29   Printable Version

writings - Ferice de cei ce sunt prea ocupati, prea obositi si prea comozi sa vina la slujbele din biserica - ei sunt angajatii mei.
- Ferice de cei ce tot timpul asteapta sa fie rugati sa faca ceva pentru biserica si sa fie laudati daca au facut ceva- ii voi folosi in business-ul meu.
- Ferice de cei prea sensibili si mereu nemultumiti de biserica, deoarece foarte curand nu vor mai frecventa biserica deloc – ei vor fi misionarii mei.
- Ferice de cei ce nu-si mai fac timp sa se roage –ei vor fi victimele mele sigure.
- Ferice de cei ce barfesc – ei sunt agentii mei secreti.
- Ferice de tine cel ce citesti aceste cuvinte ale mele si crezi ca ele se aplica altora si nu tie- am loc si pentru tine in hotelul meu.
Sursa: http://www.clipa.com/a1645-Pacatul-Barfei.aspx

Comments  ( 0 )   (Read: 26 times)
Barfa in Biblie
Posted by lorin33 on Saturday 4th February, 2017 @ 13:19   Printable Version

writings Leviticul 19:16 Sa nu umbli cu barfe in poporul tau. Sa nu te ridici impotriva vietii aproapelui tau. Eu sunt Domnul.
Proverbele 18:8 Cuvintele barfitorului sunt ca prajiturile: aluneca pana in fundul maruntaielor.
Proverbele 20 :19 Cine umbla cu barfe da pe fata lucrurile ascunse; si cu cel ce nu-si poate tine gura sa nu te amesteci.
Proverbele 16 :28 Omul neastamparat starneste certuri, si paratorul dezbina pe cei mai buni prieteni.
Psalmii 52:2 Limba ta nu nascoceste decat rautate, ca un brici ascutit, viclean ce esti!
Proverbele 11:13 Cine umbla cu barfe da pe fata lucruri ascunse, dar sufletul credincios tine ce i s-a incredintat.
Proverbele 25:23 Vantul de miazanoapte aduce ploaia, si limba clevetitoare aduce o fata mahnita.
Proverbele 20:21,22 O mostenire repede castigata de la inceput, nu va fi binecuvantata la sfarsit. Nu zice: „Ii voi intoarce eu raul!” Nadajduieste in Domnul, si El te va ajuta.
Psalmii 34:13 Fereste-ti limba de rau, si buzele de cuvinte inselatoare!

Sursa: https://alexcurbet.wordpress.com/2013/07/26/eu-doar-spun-ce-este-adevarat-eu-nu-barfesc/

Comments  ( 0 )   (Read: 43 times)
Nu ai motive...
Posted by lorin33 on Friday 9th December, 2016 @ 21:38   Printable Version

Video-Info

Comments  ( 0 )   (Read: 74 times)
Viata la tara
Posted by lorin33 on Saturday 26th November, 2016 @ 13:49   Printable Version

Video-Info

Comments  ( 0 )   (Read: 49 times)
Before
Posted by lorin33 on Saturday 13th August, 2016 @ 23:51   Printable Version

writings Before you speak, listen.
Before you write, think.
Before you spend, earn.
Before you invest, investigate.
Before you criticize, wait.
Before you pray, forgive.
Before you quit, try.
Before you retire, save.
Before you die, give. —William A. Ward

Comments  ( 0 )   (Read: 108 times)

Din cuprins:

Cartile Ellen G. White


Doctrina Bisericii AZS

Devotional Online

Scoala De Sabat

Ora Profetica

BlogDeCuvant

Biblia

 Temperatura in Bucuresti
- Ora exacta
Soarele Apune la ora
Intreg anul-apune la

Utile:

Pagina de Linkuri
Curierul Adventist
AZSRomania
Intercer
Intercer TV
Intercer Radio
Video OnLine -Speranta TV
Video OnLine -Loma Linda
Video OnLine -Light Channel
Video OnLine -3 Angels TV
Video OnLine -AdventTube
Video OnLine -Iacob Coman
Video OnLine - Tg Mures
Video OnLine -Oameni-Perspective
Studiu Biblic
Sola Scriptura

Forum


Interes general:
Mersul trenurilor
Cautati un numar de telefon?
Noile Numere de telefon
Materiale - webmasteri
Color chart
Stiri Anunturi Evenimente
Cutremure in Lume

Comunicare


Search News:
 
Past News
5th Aug, 2016
Canada ( 0 )
23rd Jul, 2016
O alta familie zdroita ... ( 0 )
16th Jul, 2016
When God Steps In ( 0 )
16th Jul, 2016
Special ( 0 )
11th May, 2016
Dr.Mate ( 0 )
30th Apr, 2016
Cantec ( 0 )
30th Apr, 2016
Langa tronul Tau ( 0 )
1st Mar, 2016
Caz socant ( 0 )
28th Feb, 2016
4 Pianos ( 0 )
10th Feb, 2016
Iacob ( 0 )

www.azsromania.org

Powered by: Laurian Administrator 1.4
Copyright ©2002, Laurian
For Laurian Pantaia Administrator AZSRomania.org