Daniel o profetie ce strabate istoria

Desi traim un secol ce se anunta plin de "beneficiile stintei si tehnologiei" , mintile cele mai iscoditoare si oamenii in general, sunt confruntati cu natura problematica a vietii si civilizatiei , prea adesea marturisindu-si neputinta de a afla o rezolvare viabila. Exista o cauza comuna a tuturor problemelor?

Care este viitorul Uniunii Europene? Va reusi aceasta refacerea granitelor vechiului Imperiu Roman in statele europene? Care este adevarul despre Antihrist asa cum afirma multe generatii de teologi istoricisti de diferite confesiuni? Care este adevarul despre "sfarsitul lumii" asa cum il vede profetia? Cititi si o sa aflati!

Ce este "Judecata" ? Un teolog pe nume Ernest Kasemann a afirmat ca aceasta carte este "Apocalipsa...Vechiului Testament, este mama teologiei crestine". Un alt comentator afirma de la catedra Cambridge-ului: "Imi pare indiscutabil faptul ca aceasta carte vorbeste despre lucrurile trecute, prezente si viitoare; unele din profetiile ei sunt deja implinite, altele se implinesc acum, iar altele asteapta sa se implineasca" (Alford-1872). Oare au dreptate? Vom sti daca studiem cu atentie aceasta carte a Bibliei!

Despre cartea lui Daniel nu s-a scris intotdeauna de bine , cum dealtfel nici despre Biblie in intregime . Incepand cu Porfiriu din Tirul Feniciei si continuand cu altii, s-a dezvoltat o aversiune fata de orice relatare a supranaturalului crestin . De aceea criticile, ironiile si contestarile au tintit cu precadere cartea lui Daniel. De ce? Ce au acesti critici de spus si ce replici li s-au dat? Putem avea incredere in Biblie sau sa-i credem pe criticii ei?

Va invitam sa studiati impreuna cu noi una dintre cele mai actuale si mai incitante carti biblice. Vom incerca sa formulam intrebari pertinente, sa descoperim impreuna raspunsuri si sa tragem concluzii cu caracter teologic si practic. Site-ul isi propune sa abordeze aceste aspecte si iata tot atatea invitatii sa parcurgeti cu noi un studiu tulburator si fascinant despre "ce va sa vie".

Comentarii sumare[adresate vizitatorilor grabiti]

Comentarii ample [adresate vizitatorilor exigenti]

                 

Despre autorul site-ului